פוסטים לקריאה
כמה מילים על הפוסטים שלי
לאורך השנים אני מעלה פוסטים בפורומים שונים וברשתות החברתיות. אני שמחה לשתף כאן באתר חלק נבחר מהפוסטים שהעליתי בכדי לחדד את תהליכי החשיבה שאני מאמינה בהם ועובדת איתם. תוכלו לקרוא, להתרשם, להעלות תהיות ולחלוק את המחשבות שלכם עלייהם. קריאה נעימה.
טלי
רשימת הפוסטים
תקופה זו בעולם מביאה איתה פתיחות רבה בעולמות שונים, גם בעולם הטיפול. למשל, אנשי טיפול רבים היו טוענים לפני מספר חודשים, לפני פרוץ המגפה, שמפגשי וידאו אינם יעילים ונדרשת עבודה פנים מול פנים בכדי להצליח בתהליכים….
המילה "פרידה" מביאה עימה מחשבות רבות. להרבה מאתנו היא מהדהדת על רקע אובדן של מישהו יקר לנו, עזיבה של מקום מגורים, מעבר מקבוצה חברתית אחת לאחרת ולפעמים גם זוגיות שהסתיימה…
בין אם אתם בזוגיות ובין אם אתם לא, לזוגיות יש משמעות תרבותית חזקה בעולם בו אנו חיים. כחלק ממנגנוני ההישרדות שלנו בעולם אנו מבקשים לנרמל את המצב שלנו, להשוות אותו לאחרים, לדעת שאנחנו "בסדר"…
תקופות משבר ארוכות מכניסות לחיי משפחות רבות, אולי גם לשלכם, חוויות מורכבות יותר או פחות. אבדן תעסוקה, ירידה בהכנסה, בדידות והגבלות תנועה ועוד. חוויות אלה, כאשר נמשכות לאורך זמן עלולות להעלות את הסיכוי שלכם לפתח שינויים במצבי הרוח, כמו דכדוך או עלייה בכעסים ולהשפיע על מערכות היחסים בבית ומחוצה לו…
שיחת ערב רגילה בין בני הזוג, הילדים ישנים, בחדרים או מחוץ לבית. יש לכם כמה דקות לנהל את השיחה ואז זה מגיע… משפט אחד שבן הזוג תופס כביקורתי הופכת את השיחה למריבה קולנית שמסתיימת ללא כל תוצאה…
אם תרשו לי לחזור למקורות שלנו לרגע, הבעש"ט אמר: "בראש ובראשונה, לפני שאתה עובר לאקט אהבה, קודם כל תעבור לאקט של הבנה. צריך להבין אחד את השני. אתה צריך להבין מישהו. תראה לו שפתחת פרוטוקול תקשורת וכשהוא ידבר אתה תגיד לו 'אני מבין אותך', בלי לשפוט אותו, בלי לתת לו ביקורת…
אני מאמינה שעבודה על זוגיות היא תהליך משמעותי לחיים האישיים שלכם ושל הקרובים לכם. זוג חזק הוא גם גרעין חזק שמשליך על כל המעגלים מסביב. זוג חזק הוא גם זוג הורים חזק והוא גם בן או בת חזקים להורים שלהם. זוג חזק מושך אליו חברים מתאימים מדויקים יותר ועושה בחירות מדויקות יותר לחיים שלהם ושל הקרובים אליהם…
אני נזכרת בכל פעם מחדש כיצד בתחילת דרכי כמטפלת זוגית הייתי שאלתי את עצמי "מה אני צריכה את כאב הראש הזה?", לשמוע את הכעסים, את הצעקות, את ההאשמות ההדדיות, את התסכול המתמשך ואת השתיקות הארוכות. משום מה, זוגיות תמיד נדחפת בסדר העדיפות למקום האחרון ברשימה. קודם כל כלכלת הבית, אחרי זה הילדים, אחרי זה מגיע הזמן החופשי של כל אחד ושל המשפחה ומה עושים בו, אחרי זה מגיעה המשפחה המורחבת, הטיפול באחרים, בהורים ובקרובי המשפחה ואז, רק אז מגיעה השאלה… רגע מה קורה בעצם ביננו, בין בני הזוג?
זוגות רבים המגיעים לתהליכים בקליניקה מגיעים לטיפול במטרה לשפר את חיי המין שלהם. הם מבקשים להעלות את התשוקה, את החשק, את התקשורת האינטימית שיש בניהם. ככל שהדיון עימם נכנס לעומק כך מתבהרת פעמים רבות התמונה של חסך שהתפתח לאורך שנים. התקשורת האינטימית שהייתה שם בתחילת הדרך הזוגית, שהייתה בוערת, מרגשת ואולי גם קצת מובנת מאליה, איבדה את דרכה לאורך השנים…